Fyldte peberfrugter
Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika, men dyrkes i dag i det meste af verden. Mange af de peberfrugter, vi kan købe, er dyrket i Spanien og transporteret hertil med lastbil. Peberfrugter, særligt de røde, indeholder store mængder A-, B- og C-vitamin og kan spises både kolde og varme. Når man bager peberfrugter, bliver de mere søde og milde i smagen, hvilket passer godt sammen med krydret fyld. Googler du ”fyldte peberfrugter”, dukker der en masse opskrifter op med peberfrugter, som er fyldt med fars, men prøv denne version med linser i fyldet, som giver en behagelig mæthed, i stedet. Fyldte peberfrugter kan nemlig snildt bruges som erstatning for kød sammen med en salat eller som tilbehør til fx vegetardeller.
Nørdviden: Der blev i 2017 fundet sprøjtegiftrester i 100 pct. af de danske ikke-økologiske peberfrugter og i 56 pct. af de udenlandske. Der er fundet en enkelt sprøjtegift i de danske og hele 22 i de udenlandske. Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske peberfrugter.
Opskrift - fyldte peberfrugter
6 halve fyldte peberfrugter
Ingredienser
- 2 dl grønne linser
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 250 g champignoner
- olivenolie
- 3 peberfrugter
- 1 rødløg
- 2-3 fed presset hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 8 cherrytomater
- 1 tsk stærk paprika
- 2 tsk røget paprika
- 1 tsk røgsalt
- peber efter smag
- ½ flute, krummen
Fremgangsmåde
- Start med at koge linserne efter anvisningerne på posen sammen med bouillonterningen.
- Skyl champignonerne og skær dem i små stykker. Kom dem på en varm pande og steg dem i lidt olivenolie.
- Halvér peberfrugterne og fjern kernerne, uden at stilken skæres fra. Kom dem i et smurt fad.
- Skræl og snit løget fint. Skræl hvidløg. Snit forårsløg og tomater fint.
- Når champignonerne er ved at være sprøde, tilsættes løg, presset hvidløg og krydderier og steges med i ca. 5 minutter.
- Tilsæt forårsløg og tomat og steg med i ca. 5 minutter.
- Kom grøntsagerne i en skål og bland med de kogte linser.
- Smuldr indmaden af det halve flute ned i linseblandingen og rør rundt.
- Smag til med salt, peber og paprika og fordel fyldet i peberfrugterne.
- Bag ved 200 °C i ovnen i 20-25 minutter.