Fyldte peberfrugter

Peberfrugten stammer fra Mellem- og Sydamerika, men dyrkes i dag i det meste af verden. Mange af de peberfrugter, vi kan købe, er dyrket i Spanien og transporteret hertil med lastbil. Peberfrugter, særligt de røde, indeholder store mængder A-, B- og C-vitamin og kan spises både kolde og varme. Når man bager peberfrugter, bliver de mere søde og milde i smagen, hvilket passer godt sammen med krydret fyld. Googler du ”fyldte peberfrugter”, dukker der en masse opskrifter op med peberfrugter, som er fyldt med fars, men prøv denne version med linser i fyldet, som giver en behagelig mæthed, i stedet. Fyldte peberfrugter kan nemlig snildt bruges som erstatning for kød sammen med en salat eller som tilbehør til fx vegetardeller.

 

Nørdviden: Der blev i 2017 fundet sprøjtegiftrester i 100 pct. af de danske ikke-økologiske peberfrugter og i 56 pct. af de udenlandske. Der er fundet en enkelt sprøjtegift i de danske og hele 22 i de udenlandske. Der er ikke fundet sprøjtegift i økologiske peberfrugter.

Foto: Maria Madsen

Opskrift - fyldte peberfrugter

6 halve fyldte peberfrugter

Ingredienser

  • 2 dl grønne linser
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 250 g champignoner
  • olivenolie 
  • 3 peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 2-3 fed presset hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 8 cherrytomater
  • 1 tsk stærk paprika
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk røgsalt
  • peber efter smag
  • ½ flute, krummen

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge linserne efter anvisningerne på posen sammen med bouillonterningen.
  2. Skyl champignonerne og skær dem i små stykker. Kom dem på en varm pande og steg dem i lidt olivenolie.
  3. Halvér peberfrugterne og fjern kernerne, uden at stilken skæres fra. Kom dem i et smurt fad.
  4. Skræl og snit løget fint. Skræl hvidløg. Snit forårsløg og tomater fint.
  5. Når champignonerne er ved at være sprøde, tilsættes løg, presset hvidløg og krydderier og steges med i ca. 5 minutter.
  6. Tilsæt forårsløg og tomat og steg med i ca. 5 minutter.
  7. Kom grøntsagerne i en skål og bland med de kogte linser.
  8. Smuldr indmaden af det halve flute ned i linseblandingen og rør rundt.
  9. Smag til med salt, peber og paprika og fordel fyldet i peberfrugterne.
  10. Bag ved 200 °C i ovnen i 20-25 minutter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *