I en gennemsnitsdanskers CO2-regnskab fylder fødevarer 20-25%, så klimavenlig mad på menuen er et must i den grønne omstilling. Derudover er det et område, hvor den enkelte person eller familie relativt let kan gøre en forskel.
Men hvor skal man som forbruger starte, hvis man gerne vil spise en mere miljøvenlig kost? At købe ind kan jo virke som en jungle af forbrugsmærker, råd om økologi, eller at man skal spise efter sæson.
Denne bog er til dig, der gerne vil leve mere bæredygtigt, men har brug for at lære, hvordan du træffer bedre valg i supermarkedet, og når du skal planlægge madlavningen. Bogen er også til dig, der ikke ved, hvor du skal starte og gerne vil have lidt hjælp til at finde rundt i informations- og mærkejunglen. Forfatteren gennemgår de overordnede grupper af fødevarer og giver en forklaring på, hvad der er godt at vælge og hvorfor. Både med henblik på bæredygtighed, dyrevelfærd og i forhold til at undgå unødige kemikalier i sine fødevarer.
Derudover indeholder bogen også lækre opskrifter, der kan inspirere dig og dine nærmeste til en lækker bæredygtig kost.