Grøn hønsesalat

grøn hønsesalat Prøv at pifte den klassiske hønsesalat op ved at tilsætte revet squash, så den bliver lettere og mere bæredygtig. To kyllingefileter er rigeligt til 6 personer, så ved at tilsætte ekstra grønt får man kødet til at række lidt længere. Jeg køber altid økologisk kylling eller alternativt frilandskylling hvis jeg ikke kan finde …

Grøn hønsesalat Læs mere »

Blinis

Blinis med lækkert fyld Blinis er en klassisk forret nytårsaften og det er der en god grund til. Det smager jo helt fantastisk. Vi spiser det ofte som hovedret i weekenden når vi har tid til at gøre lidt mere ud af maden end i hverdagen. I rigtig mange opskrifter på blinis skal dejen laves …

Blinis Læs mere »

Havregrød

havregrød Nøglen til en god havregrød er at ramme en god saltbalance. For lidt salt gør grøden flad i smagen og ret kedelig at spise, mens for meget salt kan gøre grøden helt uspiselig. Jeg bruger 1/2 tsk flagesalt, hvilket svare til 2 ml. Bliver du almindelig groft salt så brug lidt mindre, og smag …

Havregrød Læs mere »

Kikærtebøffer

kikærtebøffer Kikærter kan bruges til meget andet end hummus – selvom hummus selvfølgelig også smager rigtig lækkert. Her bruger jeg kikærter i en omgang bøffer, der kan bruges i en burger, sammen med en salat eller til frokost med en skrive rugbrød. Linser, kikærter og bønner er alle sammen bælgfrugter en af de fødevaregrupper, du …

Kikærtebøffer Læs mere »

Bananpandekager

bananpandekager Overmodne bananer er noget af det nemmeste at få brugt. De kan bruges til banankage eller som jeg selv foretrækker i pandekager. Fluffy bananpandekager er min farvorit! Har du ikke tid til at lave pandekager når bananerne er klar så frys dem ned og tø dem en lille smule inden du bruger dem – …

Bananpandekager Læs mere »

Hokkaidosuppe

hokkaidosuppe Suppe er en nem måde at skære ned på sit kødindtag og her er mit bud på en sund og mættende suppe med hokkaidogræskar.  Hokkaidosuppe kan laves på mange måder og kan tilpasses efter humør og hvad du lige har i køleskabet. Har du fx syv kartofler tilbage så kom bare lidt ekstra i. …

Hokkaidosuppe Læs mere »

Syltede rødløg

syltede rødløg Hver gang vi har lidt rødløg liggende som begynder at se kedelige ud skynder vi os at lave sylte dem. Det tager ikke mere end 10 min og smager virkelig godt. Det fungerer fremragende som tilbehør i hjemmelavede burgere, salater og som topping på blinis eller rugbrød med kartoffel eller æg. Jeg laver …

Syltede rødløg Læs mere »