Grill

5 grønne grill-hacks

5 grønne grill-hacks Solen skinner, luften er blevet varmere og sommerferien er indenfor rækkevidde. Sommersæsonen er i gang og for mange betyder det også, at grillsæsonen er i gang.  Jeg er selv stor fan af grillmad og hvis jeg skal være helt ærlig, sluttede sidste års grillsæson aldrig for mig – den er nærmere smeltet …

5 grønne grill-hacks Læs mere »

Bearnaisedip

Beanaisedip

Bearnaisedip Selvom bearnaise stammer fra det franske køkken, er det i dag noget der er blevet meget dansk. Jeg tror de fleste danskere spiser en eller anden udgave af bearnaisesovs eller dip -smagen af den franske estragon er så populær at de fleste burgerrestauranter tilbyder bearnaise-dip til din burger eller fritter. På mange måder er …

Beanaisedip Læs mere »

grillet aubergine

Grillede aubergine

Grillede aubergine Aubergine er et rigtig lækkert alternativ til kød på grillen. De bliver nemlig fantastiske, når de grilles; de får en let mør konsistens og overfladen bliver en smule sprød.  Aubergine hører til de grove grøntsager og mætter rigtig godt. Den er desuden fyldt med antioxidanter, der beskytter alle kroppens celler.  Derudover indeholder de …

Grillede aubergine Læs mere »

majskolbe

Grillede majskolber

Grillede majskolber En klassiker på grillen er uden tvivl grillede majskolber som serveres med lidt smør og drysses let med salt.  Brug majsens blade til at beskytte kolben når du griller i stedet for stanniol – naturen er smart på den måde   Ved at lægge den i koldt vand i ti minutter inden den kommer …

Grillede majskolber Læs mere »

Grillede blomkål

Grillede blomkål

Grillede blomkål Blomkål er i sæson fra juni til oktober og smager helt fantastisk, når det bliver grillet. Det er sundt, godt for miljøet og ultimativt noget af det bedste du kan gøre ved blomkål i min optik (selvom det måske ikke ser ud af meget). Aluminiumsbakken man bruger til at grille det i, kan …

Grillede blomkål Læs mere »

Grillede asparges

Grillede asparges

Grillede asparges med kapersvinaigrette Asparges er i sæson i maj og juni, så det er bare med at nyde det, mens de er her. De gør sig godt på grillen – både de grønne og de hvide, som her serveres med en frisk kapersvinaigrette.  Retten kan også bruges som forret, hvis man fx serverer den …

Grillede asparges Læs mere »

Hønsesalat

Grøn hønsesalat

Grøn hønsesalat Prøv at pifte den klassiske hønsesalat op ved at tilsætte revet squash, så den bliver lettere og mere bæredygtig. To kyllingefileter er rigeligt til 6 personer, så ved at tilsætte ekstra grønt får man kødet til at række lidt længere. Jeg køber altid økologisk kylling eller alternativt frilandskylling hvis jeg ikke kan finde …

Grøn hønsesalat Læs mere »