Morgenboller

Morgenboller

december 26, 2019 0 Af admin

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. rapsolie
  • 3 spsk. hørfrø
  • 3 dl havremælk
  • 2 dl vand
  • 800 – 900 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder og riv dem på et rivejern sammen med squash.
  2. Smuldr gær i en skål og kom sukker og salt over.
  3. Bland vand og havremæl og varm det en smule op så det bliver lunkent.
  4. Tilsæt en smule til gærblandingen og rør gæren ud.
  5. Kom resten i skålen sammen med hørfrø, olie, gulerødder og squash.
  6. Tilsæt mel til dejen bliver elastisk.
  7. Lad dejen hæve overdækket en time.
  8. Ælt dejen i gennem en ekstra gang og form 18 boller.
  9. Lav dem efterhæve overdækket 30 min og bag dem ved 200 °C i 20 min.